Online konferencia Trianonról a Torontói Egyetemen

A Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából „European Conflicted Heritage: New Reflections on the Treaty of Trianon 100 Years in Perspective (1920–2020)” címen online konferenciát szervez a Torontói Egyetem Munk School of Global Affairs Európai, Orosz és Eurázsiai Tanulmányok Központja (CERES).

A konferencia 2020. október 15-én közép-európai idő szerint 17:00 órakor kezdődik.

A konferenciát Robert Austin, a CERES Magyar Tanulmányok Program igazgatója nyitja meg.

Valamint felszólal Pók Attila, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének igazgatóhelyettese; Borhi László Péter, az Indiana Egyetem professzora; Ugrosdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója; Bocskor Andrea, az Európai Parlament képviselője; Demeter Ágota Dorottya, Gál Kinga Európai Parlament képviselő tanácsadója; Tóth Erzsébet Fanni, az osztrák Sigmund Freud Egyetem oktatója; valamint Laczi Renáta, az olasz University of Pavia PhD hallgatója.

A konferencián előadást tart Ayklerné Papp Zsuzsa, a kanadai Rákóczi Alapítvány elnökasszonya is.

A konferencia nyelve: angol

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért kérünk mindenkit, hogy mihamarabb jelezze részvételi szándékát ide kattintva.

A konferencia részletes programja itt olvasható:

Trianon Conference program v22 Sept

Trianon Program 3