Rákóczi Találkozók szerte a Kárpát-medencében

A tábor szervezői igyekeznek időről időre találkozókat szervezni Magyarországon és a határon túli régiókban. Mivel minden táboros a Rákóczi Családi Kör tagjává válik, alapítványunk fontos feladata, hogy tábor után is keretet biztosítson a találkozásra.

Az első Rákóczi Találkozót 2007-ben Vácon, a Piarista Rendházban tartották meg, mely rendezvényen a  Mozgótábor egykori  résztvevői, szervezői és az alapítvány munkatársai vettek részt. A találkozó a „Vezetőképzés és kommunikáció” téma jegyében zajlott és megvalósulásában nagy szerepet játszott a Kanadai Nagykövetség, mely anyagi támogatásával lehetővé tette a találkozó sikeres lebonyolítását. A váci találkozó egyik legfontosabb eredménye volt az alapítvány első honlapjának bemutatása, amely elősegítette a Rákóczi Családi Kör tagjai számára a gyors és folyamatos kommunikációt.

dorka vac 001

Egy évvel később, 2008. április 11-12-én megszervezték az első Erdélyi Rákóczi Családi Kör Találkozót Csíkszeredában, amelyen a kanadai Rákóczi Alapítvány vezetősége is részt vett.

2008 őszén szervezték meg az első Felvidéki Rákóczi Családi Kör Találkozót, amelyet a „Fiatalok jövője az Európai Unióban” címmel szervezték meg Kassán.

2009. március 20-22 között szervezték meg az első Délvidéki Rákóczi Családi Kör Találkozót Szabadkán. Az egész hétvégén át tartó rendezvényen résztvevői a kisebbségi lét előnyei és hátrányai témakört érintve különböző neves szakemberek előadásait kísérhetik figyelemmel. A találkozóra ellátogatott dr. Surján László, az Európai Parlament egykori képviselője is, valamint az előadók sorát gyarapította Ayklerné Papp Zsuzsa.

Közvetlenül a délvidéki találkozó után, 2009. március 26-28. között szervezték meg az első Kárpátaljai Rákóczi Családi Kör Találkozót Beregszászon. A Találkozó meghívott vendége volt dr. Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora.