Nagy szükségét láttuk annak, hogy a Találkozókon kívül is lehetőséget teremtsünk a fiataloknak arra, hogy kötetlenebb körülmények között és gyakrabban találkozzanak. Ennek érdekében 2010-ben néhány aktív Rákóczis fiatal megszervezte az első R-Cafét Budapesten, amely ezt követően a Kárpát-medence különböző pontjaiban került megszervezésre.

R-Café Budapesten

A Mozgótábor egykori résztvevőit összehozza a főváros, hiszen a Kárpát-medence különböző szegleteiből van aki Budapesten tanul, gyakorlatát végzi vagy már dolgozik. Ezért itt szerveződik a legtöbb R-Café a régióban.

Az R-Cafék alkalmával a legkülönbözőbb programokra látogatunk el. Legutóbb például Ducki Witek, a Mozgótábor egykori csoportvezetőjének a Sommelier című filmjét tekintethettük meg a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon.

A Mozgótábor minden egykori résztvevőjét bíztatjuk arra, hogy amennyiben Budapesten jár és szeretne találkozni Rákóczisokkal, akkor bátran írjon a Rákóczisok Budapesten facebook csoportba, amely ide kattintva érhető el.

R-Café Kárpátalján

Kárpátalján az első R- Cafét 2011 nyarán szervezték meg az Ungváron tanuló Rákóczis fiatalok. Kárpátalján a Cafék alkalmával születtek meg a Találkozók ötletei, tervezték a Magyarságismereti Mozgótábor plakátjait, adományt gyűjtöttek Karácsony alkalmával, de volt hogy a fiatalok együtt szórakoztak a korcsolapályán vagy egy tóparton.

Amennyiben Kárpátalján jársz és szeretnél találkozni Rákóczisokkal, akkor bátran írj a Magyarságismereti Mozgótábor – Kárpátalja facebook csoportba, amely ide kattintva érhető el.

R-Café Erdélyben

Ha Erdélyben jársz és szeretnél találkozni Rákóczisokkal, akkor bátran írj az Erdélyi Rákóczisok facebook csoportba, amely ide kattintva érhető el.